Rotasyon Kalıp Teknoloji

Rotasyon Kalıpları
Renkplas Plastik Kimya San. Ve Tic. 2001 yılından beri rotasyon teknolojisinin bilfiil içerisinde olan profesyonel bir ekip tarafından kurulmuştur.Rotasyon teknolojisi konusunda her türlü çözümü kendi bünyesinde barındırmakta ve her aşamada değişik çözümler sunmaktadır.

Ürün Geliştirme-Tasarım: İhtiyacınız olan her türlü tasarımı bilgisayar destekli sistemlerde geliştirerek, uygun çözümler üretmekteyiz.

Kalıp Yapımı: Bünyemizde bulunan 2000x850x850 ebatlarında CNC Dik İşlem Merkezi, ø900 mm. ebadında torna, model atölyemiz ve metal atölyemizde her türlü rotasyon kalıbı A’dan Z’ye tamamlanır. Kalıp denemeleri de tarafımızdan yapılarak kalıp teslim edilir.

Rotasyon Tesisi Kurma: Bünyenize uygun rotasyon çözümleri geliştirmeniz konusunda, gerekli teknik bilgi sağlamakta ve arzu ederseniz anahtar teslim rotasyon tesisi kurmaktayız.
Rotasyon Ürün İmalatı: Kendi bünyemizde bulunan 4 ayrı boy rotasyon makinesi ile, bu teknoloji için küçük sayılabilecek ürünlerden, 20 tona kadar büyük hacimli ürünler üretebilmekteyiz. (Rotasyon makinelerimizin en küçük olanı ø 2400 mm. en büyük olanı ø 5200 mm. fırın ölçüsüne sahiptir)

Rotasyon teknolojisi, plastiğe şekil vermede dünyada çok bilinen ve hızla gelişen bir teknoloji olmasına karşın, ülkemizde henüz yeterli düzeyde tanınmamaktadır.

Firmamızın bir amacı da, Türkiye’de çok bilinmeyen bu teknolojiyi tanıtmaktır. renkplas.com sitesi, Rotasyon teknolojisi hakkında Türkçe içerikle bulabileceğiniz en iyi kaynak olma özelliği taşımaktadır.

Türkiye’de rotasyon denince akla ilk su depoları gelmektedir. Gerçekten de büyük hacimleri, hassas ölçü gerektirmemeleri gibi nedenlerden dolayı; su depoları, rotasyon teknolojisi için uygun bir ürün olsa da, bu teknolojiyi sadece depo üreten bir teknik olarak görmek yanlıştır.

Rotasyon teknolojisi ile, su ve gıda depoları, duba sistemleri, çeşitli deniz ürünleri, hayvancılık sektörüne ait plastik ürünler, damacana taşıma ve istifleme paletleri mazot depoları, tekstil kumaş taşıma arabaları, temizlik arabaları, iç ve dış mekan çocuk oyun parkları, özel endüstriyel ürünler gibi çok geniş bir yelpazede üretim yapılmaktadır.

Rotasyon, ingilizce dönme anlamına gelir ve rotasyon üretimi, kalıbın içerisine konulan hammaddenin iki eksende dönerek, kalıbın iç şeklini almasıyla gerçekleşir. Proses hakkında bilgi almak için Üretim Aşamaları bölümünü inceleyebilirsiniz.

Rotasyon denilince ilk akla gelen şey yavaş üretimdir. Bu, çok yüksek adetlerde üretilecek plastikler için kötü bir şey olsa da, tüketim miktarı az olan özel ürünler için uygun bir teknolojidir. Rotasyon teknolojisi hakkında bilgi için Rotasyon Teknolojisi bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Rotasyon teknolojisi ile üretim yapmayı düşünüyorsanız, nasıl bir tesise gerek olduğunu Rotasyon Teknolojisi bölümünden, rotasyon makinesi hakkındaki bilgiyi ise Rotasyon Makineleri bölümünden öğrenebilirsiniz.

Rotasyon Kalıbı

Türkiye’de Rotasyon kalıpçılığı denilince akla ilk gelen şey, çok ucuz maliyetle yapılan sac kalıplardır. Rotasyon kalıplarının, dolayısıyla rotasyon ürünlerin, kalite olarak asla enjeksiyon veya şişirme ürünlere yaklaşamayacağına dair yanlış bir anlayış hakimdir.

Doğru olan, rotasyon teknolojisinde çok ucuz bütçelerle kalıp yapma imkanı olduğu gibi, yüksek kaliteli ürünlerin de yapılabileceğidir.

Ürün Geliştirme Süreci

Firmamız, rotasyon teknolojisine olan hakimiyeti ve yeni ürün geliştirme konusundaki tecrübesi ile sektörde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Ürün tasarımı, prototip yapımı, rotasyon kalıbı imalatı ve plastik üretimini aynı bünyede barındırmamız en önemli avantajımızdır

Tasarım Cad Görselleştirme Prototip Üretim

Tasarım

Üründe istenen özelliklerle ilgili uygun tasarım profesyonel bir ekip tarafından hazırlanır ve gerekli mühendislik çalışmaları yapılır.

Tüm bu işlemler CAD olarak isimlendirilen bilgisayar destekli sistemlerde gerçekleştirilir.

Görselleştirme

Her ne kadar CAD tasarımında ürünle ilgili bir fikir elde edilebilse de, ihtiyaç duyulduğu takdirde ürünün nasıl gözükeceği ile ilgili daha gerçekçi render alınması da mümkündür.

Bu sayede ürün henüz tasarım aşamasındayken, son hali ile ilgili fikir edinebilmek mümkündür.

Prototip

Tasarım müşteri tarafından onaylandıktan sonra, gerekli görülürse strafor, ahşap veya polyester prototipi hazırlanabilir.

Bu prototipler de CNC tezgahımızda işlenerek, bilgisayar ortamında hazırlanan tasarımın aslına uygun olarak çıkması sağlanır.

Strafor Prototip:

İstenen sadece görsel kontrol ise strafor prototip yeterlidir. Hazırlanmasının hızlı ve maliyetinin ucuz olması strafor prototipin en önemli avantajıdır.

Ahşap Prototip:

Bazı durumlarda hazırlanan prototipin sağlam olması istenir. Geometri olarak çok ince noktalara sahip ve yük taşıması gereken, birbirine eklenerek kontrol edilecek parçalar için ahşap prototip uygundur.

Polyester Prototip:

Bazen ürün gerçek koşullara yakın şartlarda denenmek istenebilir. Hazırlanan prototipin sıvı taşıması istenebilir veya bir şaseye oturarak denenmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda belli bir et kalınlığı olan prototipe ihtiyaç duyulur. Polyester prototip bu tip ihtiyaçlar için uygun bir çözümdür.

Kalıp Yapımı

Tasarım netleştikten sonra kalıp yapım aşamasına gelinir.

Rotasyon teknolojisinde kalıp yapımı olarak değişik metotlar kullanılabilir. Yüksek kalite ve hassaslık gerektirmeyen işler için sac kalıp yapımı ucuz bir çözümdür. Alüminyum kalıp yapımında da istenen kaliteye göre değişik yapım teknikleri vardır. Firmamız, istenen kalite ve projeye ayrılabilecek bütçeyi dengeleyerek çeşitli tekniklerle kalıp yapabilmektedir.

Tamamlayıcı Parçalar

Firmamız sadece rotasyon üründen sorumlu değildir. Ürünümüzle beraber kullanılacağı için, onunla uyum içinde olması gereken şase-aksesuar gibi parçaların da tasarım ve üretim sürecine destekte bulunur.

Kendi uzmanlık alanımızdan uzaklaşmamıza yol açmayacak basitlikte parçaların plak modelleri, kokil kalıpları, plastik enjeksiyon kalıpları, vb. bünyemizde yapılır. Bu sayede beraber çalışacak ürünlerin tek elden çıkması sağlanmış olur.

İlk Numune

Kalıp tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde ilk numune alınır ve müşteri onayına sunulur. Onaydan sonra parçamız seri üretime hazırdır.